Missie Cardio Fit Club

Wij stimuleren en motiveren (ex)hartpatiŽnten en mensen met een lichamelijk chronische aandoening* om op een plezierige manier een zo gezond mogelijke, actieve leefstijl te ontwikkelen en te onderhouden.

Sporten en fitness
Deze leefstijl bereiken we door het geven van sportlessen, het geven van informatie over bewegen, ontspanning, voeding en (het stoppen met) roken.
De sportlessen bestaan uit therapeutisch sporten en therapeutische fitness. Dit betekent dat er bij alle lessen begeleiding is van een gediplomeerd en ervaren fysiotherapeut.

Bewegen
Onze hoofdtaak ligt bij het stimuleren van het bewegen. Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan 60% van de mensen met een chronische aandoening, te weinig beweegt en sport voor het predicaat 'gezonde leefstijl'. Bij mensen die een hartaandoening hebben of hebben gehad is dit percentage nog hoger.

Gezondheidswinst
Ons doel is om het percentage mensen dat met plezier blijft of gaat bewegen en sporten, zo hoog mogelijk te maken ťn te houden.
De Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) geeft algemeen advies omtrent bewegen en gezondheid. Deze Norm is vastgesteld op minimaal vijf keer per week 30 minuten matig intensief bewegen. Dat is ook de minimale norm die wij onze klanten adviseren.
Uiteindelijk streven we naar onderstaande gezondheidswinst:

1    Verlagen van het cholesterolgehalte
2    Verlagen van de bloeddruk
3    Verminderen van suikerziekte of diabetes mellitus
4    Verminderen van overgewicht
5    Verbeteren van de algehele conditie


* (zoals bijvoorbeeld diabetes mellitus (suikerziekte), ernstig overgewicht, longaandoeningen en artrose)