Onno Bosman (1970) Wil je iets aan Onno vragen mail dan naar: onno@cardiofitclub.nl

Secretaris

In 1996 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool voor Fysiotherapie in Utrecht. Ik ben daarna enige maanden in militaire dienst geweest, de helft van de tijd was ik sergeant (blijkbaar horen mensen dit soms nog!) en de andere helft van de tijd fysiotherapeut.
In de periode daarna ben ik invalkracht geweest in een aantal fysiotherapiepraktijken verspreid door het land. Omdat een vaste baan als fysiotherapeut toen moeilijk te bemachtigen was, ben ik in 1997 naar Engeland uitgeweken. Daar heb ik met veel plezier uiteindelijk twee jaar gewoond en gewerkt. Ik heb er veel ervaring opgedaan met hart- en longpatiŽnten.

Terug in Nederland kreeg ik in 1999 een baan aangeboden als fysiotherapeut in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Daar heb ik de eerste paar jaar op de afdeling Orthopedie gewerkt en me gespecialiseerd in hoofd-, nek-, schouder- en armklachten. Daarnaast werd ik regelmatig ingezet op de afdeling Cardiologie en op de poli-hartrevalidatie bij het begeleiden van de sport en spel groepen en de fitness.

Dit vond ik zo'n leuke uitdaging dat ik mijn baan op de afdeling Orthopedie verwisseld heb voor de afdeling Cardiologie, waar ik inmiddels vele jaren werkzaam ben. Tevens werk ik natuurlijk bij de poliklinische hartrevalidatie in het ziekenhuis, welke de afgelopen jaren behoorlijk uitgebreid is.

Omdat mijn collega en ik zagen dat veel (ex-)patiŽnten na het poliklinische revalidatieprogramma, het sporten en bewegen lieten versloffen en daardoor het risico op een herhaling van de klachten aanzienlijk toenam,
kregen we het idee om de Cardio Fit Club op te richten: sporten en bewegen met lotgenoten, onder professionele begeleiding. Niet alleen de zaalsporten worden daar gegeven maar ook fitnesstraining. Op die manier zijn we steeds een beetje meer gaan uitbreiden, nu komen er niet alleen (ex-)hartpatiŽnten maar ook veel mensen met ernstig en minder ernstig overgewicht, Diabetes Mellitus en longproblematiek.


Naast mijn werk houd ik me erg graag bezig met koken (Mediterrane en Thaise keuken), zeevissen, duiken, fotograferen en hardlopen. En natuurlijk met mijn vrouw en onze kleine meisjes, Floortje en Esmee.Alex
Brigitte
Daan
Ingrid
Lennart
Marc
Marlon
Onno
Patrick
Plamena
Roel
Rozemarijn
Astrid
Maarten
Marijn